Mājas lapa: http://marketingfans.blogspot.com/

SIA Getz Bros & Co (Latvia) Ltd. Mārketinga un lielo klientu attiecību vadītāja

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Pircēju galvenie pievilināšanas paņēmieni - cenu atlaides un lojalitātes kampaņas
Publicēts 28. augustā, 2009.
Pirms kāda laika jau pieskāros jautājumam par to, ka tirgotājiem jāseko izmaiņām patērētāju paradumos un jāmainās līdzi http://www.alberts.lv/?name=blogs&mid=231. Gribētu šo tēmu paturpināt, paanalizējot, kā rīkojas tirgotāji gan Latvijā, gan pasaulē un apskatot dažas tendences.

Cenu atlaides un lojalitātes kampaņas - divi aktuālākie klientu piesaistīšanas veidi mazumtirdzniecības tīklos šobrīd. Redzot, cik veiksmīgas ir RIMI un Maxima uzlīmju vākšanas kampaņas, nu jau arī Statoil saviem klientiem liek vākt uzlīmes un krāt, lai iegūtu savā īpašumā somas. Kāds šāda rakstura aktivitātēm varētu būt iemesls? Dažādos pasaules medijos jau kādu laiku aktīvi risinās diskusijas, kā piesaistīt pircējus. Lojalitātes kartes kļūst nepopulāras, jāorganizē interesantāki pasākumi: "Customers want to see a bit of effort by organisations to retain their custom," says Chris Whitson http://www.marketingmagazine.co.uk/news/927560/Loyalty-cards-face-struggle-era-price-discounting/ , planning partner at direct marketing agency Stephens Francis Whitson. "In a downturn, people are more ready to investigate schemes and do the maths. The emotional benefits become more important, as the cold benefits of extra points often don't work out." Tāpat eksperti pieļauj, ka klienti vairāk novērtē iegūto mantu. Viņi iespēju iegādāties to par zemu cenu uztver kā soli pretī un izpratni par ekonomiskajām grūtībām, kādās viņi ir nonākuši.

Viena no visvairāk apspriestajām mazumtirdzniecības lojalitātes kampaņām šogad ir Tesco jaunās klientu kartes Clubcard ieviešana. Iepriekšējai lojalitātes shēma bija veiksmīgi darbojusies 15 gadus un bija pienācis laiks pārmaiņām. "The relaunch of Clubcard suggests that Tesco may have come to the conclusion that shoppers see points as a right rather than a privilege," says Duncan Woolston, head of business development at loyalty specialist The Continuity Company. Kāds tad ir jaunais piedāvājums? Tesco piešķir klientiem papildus punktus par atsevišķiem non-food pirkumiem. Tādējādi Tesco uzskata, ka izvairās no bezjēdzīgās cenu cīņas ar konkurentiem, bet izdara pakalpojumu pircējiem un arī saviem piegādātājiem, promotējot konkrētus produktus. Daži to sauc par izgāšanos, daži par veiksmes stāstu. Neskatoties uz to, Tesco mērķis ir 1 miljons jaunu klientu. 

Vēl viena interesanta diskusija - vai cenu norādīt ar 9 galā, pircēju prātos mēģinot radīt priekšstatu, ka cena ir nedaudz zemāka? Mārketinga nozarē strādājošie saka - šāda stratēģija ir veiksmīga un noteikti turpinās būt populāra. Bet Lielbritānijas pieredze gan liecina par ko citu. Pēdējā laikā daudzas mazumtirdzniecības ķēdes norāda cenu - 1 mārciņa. "The latest wave of £1 offerings shows that such deals are now available outside the value retailer sector, making them accessible to 'everyday' grocery shoppers," raksta MarketingMagazine http://www.marketingmagazine.co.uk/news/927510/Brands-ditch-99p-round-pound-pricing-beat-discounters/ . Ir vairāki argumenti, kāpēc pircējam šāds piedāvājums varētu šķist pievilcīgs: - ir iespēja precīzi salīdzināt produkta cenas; - rodas pārliecība, ka piedāvājums ir godīgs, jo tas 9 tomēr dažkārt liek pasmīnēt; - iepirkšanās kļūst vienkāršāka un līdz ar to arī patīkamāka.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: